понедељак, 22. август 2016.

Peti talas

Šta biste vi radili kada biste odjednom ostali bez svega? Bez svih? Da li biste bili spremni za peti talas?




Nakon prvog talasa, ostade samo tama. Nakon drugog, utekoše oni koji su imali sreće. Nakon trećeg, preživeše oni koji nisu imali sreće. Nakon četvrtog, važi samo jedno pravilo: ne veruj nikome. Na napuštenom putu u obzorje petog talasa, Kasi beži od Drugih. Od bića koja samo liče na ljudska, bića koja pustoše po selima i ubijaju sve koji im se nađu na putu. Bića koja su potamanila sve preživele do poslednjeg. Kasi na putu upoznaje Evana, i shvata da je pred njom težak izbor. Mora da bira između poverenja i očaja, između otpora i predaje, između života i smrti. Mora ustati ili odustati. (izvor:Urban reads)

            "Kako ćeš ljudima oduzeti Zemlju? Oduzmi im njihovu ljudskost."

Iako predvidljiva,ova knjiga će vam sigurno pružiti mnogo uzbuđenja i mnogo strepnje.
Da bi ovo bila spoiler-free recenzija,ne mogu pričati o nekim važnim delovima (a taaako bih),ali moram da kažem da romantika u ovoj knjizi uopšte nije naporna,a verujte kada ja to kažem jer ja uopšte ne volim takve romane (da,znam,ne zvučim baš uverljivo sa recenzijom Dok nisam srela tebe),ali ovde je romantika bila minimalna,lepršava i prosto divna.

"Nisam ja tebe spasio", šapuće dok mu usne škakljaju moje trepavice. "Ti si spasila mene."

 Kod likova se vidi odlično odrađena karakterizacija,što je za pohvalu,i knjiga je tako realistična iako je naučna fantastika.Kasi je samo obična devojka koja je zaljubljena u momka koji je ne primećuje i koja daje obećanje koje mora ispuniti. Ono što se desi  pri ispunjavanju tog obećanja je čista akcija i magija.

              "Da bi preživeo,moraš pronaći nešto za šta si spreman umreti."

Najviše zanimanja privlače Drugi,naravno,i sve što prethodi apokalipsi i mislim da je to deo knjige koji je najbolje opisan. U svakom slučaju,planiram da nastavim serijal prvom prilikom!

"Najpre smo ovde,a potom nas nema i ne radi se o tome koliko smo dugo ovde nego kako ćemo iskoristiti to vreme."

A vama toplo preporučujem da odmah počnete da čitate ovaj serijal jer sigurno nećete zažaliti!

Knjigu možete poručiti ovde.

Ocena: 5 bubamarica :)





 
Share:

1 коментар:

  1. Kad pročitaš i ostale nastavke iz serijala, videćeš da i nije baš tako predvidljivo :) Ja sam knjizi (zapravo i celoj trilogiji) dodelio jednu zanimljivu nagradu za 2016. godinu, možeš da pogledaš ovde: http://knjigoskop.com/priznanja2016/
    Nego imam jedno pitanje: našao sam link ovaj blog na instagramu, ali sad sam zaboravio koji je bio profil s kog sam došao ovde :) I zanima me da li ovaj blog ima i neku FB stranu da te i tamo zapratim?

    ОдговориИзбриши